3 h

yesyesyes. imorgon bär det av. sitter hemma hos malin o väntar mig koffi om 3 timmar. för det är ju då vi ska vakna.

vi ska ha "vi drar till malmoe" som väckningsignal! suprise! det är ju inte så att jag tjatat om den låten i ett par dagar.

maria är äntligen hemma, o jag mår nu psykiskt bra.

Lite sånt o sånt

ja. och som vanligt så är det ngt fel så att menyn med fet stil, kursiv etc är borta. aaah! jag blir galen!

kände att det var dags att blogga, men har ingen film eller ngt på tv att blogga om.



om inte allt för många timmar bär det av mot lund o malmoe, jag gillar! älskar sådana här utflykter calle hittar på titt som tätt. måste be malin ge mig "vi drar till malmoe, vi drar till malmoeeee"

OCH MARIA KOMMER JU HEM SNART!

nu är det Sarah Silverman!

Svensk film

Blir något irriterad när dom ger "se upp för dårarna" en 4:a och "Day after tomorrow" en 2:a.

Nej, så får det inte gå till. Varje vecka när nya tv-tidningen ligger på köksbordet väntar jag aldrig länge med att titta igenom den. O varje gång blir jag så frustrerad över den eller dom som är fulla o påtända när dom/den antigen sätter betygen på filmerna eller när dom/den ser dom. För, vad skulle annars förklaringen vara?

"Day after tomorrow" kan jag gå med på, men "se upp för dårarna" är en skam för Sverige.

Jag förstår inte alls deras resonemang. Hur kan "day after tomorrow" vara SÄMRE än "se upp för dårarna"? Nu är visserligen båda dåliga, men ändå. Dom tycker alltså att "se upp..." är LIKA BRA som "Kill Bill vol 2", BÄTTRE än "Kill Bill vol 1".

Ärligt talat, är "Se upp.." lika bra som "Walk the line"? Har de två filmerna samma kvalité?

Varför överskattas svenska filmer av svenska tidningar? Resten av Sveriges filmelit tycker (som jag har uppfattat det) att svensk film är ganska dålig. Vi producerar som medel 2.5+ filmer, med undantag av vissa verk (Roy Andersson- o Bergamfilmer etc".

Kristina Lugn

såg en intervju med Kristina Lugn idag. jag blev förvånad över hur smart o utvidgade hennes funderingar och åsikter var. har egentligen aldrig intresserat mig för henne, men av den här intervjun att döma är hon faktiskt klok. klok för att hon känns som en gammal person som av livets erfarenheter bildat sig en uppfattning av världen.

 

vissa saker hon sa gav intryck av dubbla meningar men jag är helt övertygad om att hon skulle kunna argumentera för att det inte var så. dessutom är hon ju rolig.

idag har jag skaffat mig respekt för ännu en människa.

image115

Malmö-Gbg? Ngn?

har precis sett ett jättebra dokumentär på 1:an. handlade om ett kvinnofängelse i ryssland. Miss Gulag hette den.

jag har fått feber igen förresten. förstår inte hur jag gör det..

om någon är intresserad av att åka från malmö till göteborg eller hela vägen till trollhättan den 24/2, säg till. har en billig biljett till övers.

Visioner o Klagan

hallå.

det känns så jäklans otippad att det bara är jag som vill ha en tv på mig. har letat efter lämpligt objekt med ett lämpligt objekt på sig, men dessa objekt verkar inte finnas.

o varför ska alla balklänningsaffärer ha så jävla fula klänningar? bara massa tjafs i form av pärlor o paljetter. jag hatar alla andras stil. det tar ju minst dubbelt så lång tid för mig att hitta ngt vettigt klädesplagg som jag inte mår dåligt av att ha på mig.

så, klagostunden är över.

jag har en vision, o imorgon ska jag påbörja den. jag tänker för första gången på lovet gå upp innan kl 15.00 (missförstå mig inte, jag sover inte länge. jag somnar sent). jag ska göra ett labb! har tänkt på det här ett tag, men så var det vinter. tänker att jag måste börja snart, annars hinner jag ju flytta innan det är klart! jag kommer att kunna arbeta hur långt tid som helst, när som helst. alla projekt kommer kunna bli klart mkt snabbare, alla kort kommer ha mkt bättre kvalite! nackdelen är ju att dom kostar ganska mkt. korten. men kanske kan sno några från skolan. estetarna får väl låna hem färg, då borde jag ju kunna få kort.

image114

T

den här tatuering stötte jag på av en tillfällighet. men den är ju faktiskt lite rolig.

image113

Film

This is England

image112

bra film. en 4:a. jag gillar bildspråket och speciellt dialogerna, är härligt inknytna i kaos, alla säger saker samtidigt. känns mkt naturligt. historien är att en kille, 12 år, blir lite småmobbad i skolan. han stöter på ett gäng äldre killar o genom dom kommer han i kontakt med några rasister. han ansluter sig till dom för att få en andledning till sin pappas död. gillar att den börjar som den slutar, på samma plats.


Supersugen

image111

den här filmen har nog den sämsta namnet, på svenska iallfall. Superbad tror jag att den heter på eng. inte för att det namnet är speciellt bra heller. den här filmen får en stark 3:a. det mesta en sådan här typ av film kan få av mig. känns som en blanding av Napoleon Dynamite och ngn dålig tonåringskomedi. i klass alltså. samma sak här med dialogerna, allt känns väldigt trovärdigt, kände igen mig på flera punkter. dock är handlingen i stort sett helt otrolig, vilket drar ner filmen ganska hårt.

Grejer

en helg med bror var minst sagt trevligt. ingen stress o inga måsten. bara sträcktitta på Dexter säsong 2 o spela Guitar Hero. ett pleasure.


nu har jag hela första säsongen av The Sarah Silverman Program, säs 1 o 2 av Avatar, säs 2 av Heroes plus Supersugen, som jag inte riktigt vet om den är bra eller inte. men han jag gillar är med i den. han som spelade i Arrested Development.

 


Filmtips för fredag

ja.. o jag måste tipsa om film imorgon också..

för alla dom som har Showtime (har nog aldrig kollat den kanalen, så jag har den antagligen inte) går Thelma & Louise där kl 21.00

image106



och Hjälp! hade visst börjat igen. tyckte den serien var rätt hyfsad faktiskt. tv 4 21.30.

image107

Filmtips

dags för lite Filmtips till helgen:


Titanic
Lördag 21.30 3:an
(för alla dom som
vill vara nostalgiska)

Flickan Med Pärlörhäge
Lördag 21.05 svt 2
(hetaste tipset är förstås
den här filmen)


Filmkrönikan ska förresten läggas ner. ganska bra gjort med tanke på dom kassa porgramledarna. dock har dom tänkt att starta upp det på nytt efter en tids funderande.

och idag är ju dagen då vi ännu en gång matas med en halv timmes komik, ingen missar väl The Sarah Silverman Program 22.50svt 2?

(eftersom blogg.se idag valt att inte låta mig ladda upp några bilder så blir det inga.. bilder..)

yes

Har totalt glömt bort att visa den här bilden!


image105

Filmer att se ikväll

filmerna som ska ses av dom som har chansen ikväll:


image103
Tv 1000 14.00 (nu med andra ord)

image102
Tv 1000 20.00

image104
Tv 400 22.00

image101
Canal+ Hits 22.00

Appeltini

image100

den här drinken bjuds det på ikväll!


och alla känner väl igen den..?


blogg

jag blir helt varm i hjärtat varje gång (sisodär 20 ggr hittills) jag klickar mig in på min egna blogg. den här nya, trevliga layouten är ju helt, helt uunderbar! rött är skitsnyggt.

image99
färgen röd

30 Rock

varför finns det absolut inget att titta på på fredagar? det enda som finns är Painkiller Jane, men det är ju så dåligt skådespeleri o så dåliga dialoger att inte heller det går.

men nu börjar ett nytt program på tv 4+ som inte verkar helt pissigt. 30 Rock, kl 21.00. vi får väl se hur det tar sig.


image94

såhär skriver canal+ om serien (grovt förkortat). här kan man läsa hela.

"I första avsnittet av 30 Rock kliver Liz nye chef Jack Donaghy (Alec Baldwin) in genom dörren. Han bestämmer raskt att "The Girlie Show" behöver en mer manlig publik.

Han anställer den oregerliga filmstjärnan Tracy Jordan (Tracy Morgan) som under seriens gång bland annat kommer att flippa ut på mediciner, fejktatuera sig i ansiktet, försöka knivhugga Conan O'Brien och partaja på en stulen båt.

Jenna Maroney (Jane Krakowski från "Ally McBeal") ljuger om sin ålder och bekämpar rynkorna med hemorrojdkräm för att hålla sig i rampljuset

Alec Baldwin har fått en Golden Globe och ett Screen Actors Guild Award för sin omtalade insats."

RSS 2.0