LAF-möte

Möte hemma hos förrädaren Mutant-Magnus ikväll!




Me and you and everyone we know

Me and you and everyone we know handlar om en man som sepererar från sin fru. De har två barn. Den yngsta porrchattar med ngn okänd på internet, den äldsta försöker skapa en vänskap med granntjejen som samlar köksverktyg att använda när hon gifter sig. Han utforskar också sin sexualitet med några andra granntjejer. Deras pappa jobbar i en skoaffär där han träffar en konstnärinna som försöker ragga upp honom. Han vill gå vidare från sin seperation, men ngt håller honom tillbaka. Vi får också följa konstnärinnan som försöker få en utställning av sin art.

Som ni märker finns det tusen lösa trådar och spännande berättelser som man sitter och väntar på att de ska kyntas samman. Jag kände hela filmen att, det här, det här kan vara en riktigt bra film! Men allt sumpas av att inget knyts ihop! Filmen bara slutar, blir klar, men inte färdig! Som Maria säger "det är skillnad på att vara klar och att vara färdig". Jag blev så besviken. Därför att grunden är så bra får den ändå en 3:a. Det gör ont att ge en film som skulle kunna vara så bra, ett ganska medelmåttigt betyg. Men det kan inte hjälpas.


Det Levande Slottet

Det Levande Slottet är en helt fantastisk film av Miyazaki (Spirited Away, Min Granne Totoro mfl). Jag tror att det är en omöjlighet för honom att göra en dålig film.

Filmen handlar om Sofie som blir förvandlad till en 90åring av Ödehäxan. För att bryta förhäxningen ger hon sig ut på en resa. Hon träffar Haoru och hans levande slott, som drivs av elden Calcifer. Som vanligt är den här historien ett briljant exempel på en blandning av fantasi, spänning och allvar. Och jag älskar att dom säger "slyna" i filmen. I hur många barnfilmer sägs sådana ord? aah. haha. Hur som helst får filmen en 4, en stark en. Det finns något som gör att det inte blir en femma. Kanske för att jag tycker att Spirited Away var ännu bättre.



Kriterier

Kriterierna för att medverka i LAF är följande;

1. Du måste vara arbetslös
2. Du måste gilla mig
                                                                                         


(du behöver inte vara lycklig, det fixar jag och resten av medlemmarna)


LAF

Oj oj oj. Kära Vänner och Bekanta. Vi har nu kommit till en milstolpe i föreningen LAF. Det är nu, Kära vänner, då vi tar det här vidare, upp mot skyarna! Varför bara nöja sig med en Förening, när vi kan utveckla LAF till en Förening med möten, gruppterapi och kulturellt skapande (förstås inte sådan man kan tjäna pengar på), och så vidare, vad Ni, Kära vänner behagar.


De senaste minutrarna har jag riktigt tänkt till. LAF ska ha sitt första möte. Ta nu fram penna och papper för att anteckna denna info.

1. Mötet hålls på obestämd plats och tid. Det är upp till Er att bestämma och ge förslag i förslagslådan (dvs, lämna en kommentar)
2. Jag, som föreningens självutnämnde ledare, räknar röster och kommer på demokratiskt vis avgöra tid/plats för mötet. Alternativt, jag bestämmer vilket av förslagen som jag anser är bäst.
3. Mötet kommer ta upp viktiga saker som Stöd för påfrestande Föräldrar (gruppterapi), Konsten att avstå från samhällets påtryckningar (terapi), Fingermålning (konst/underhållning med viss terapilikande resultat), Alfapetspelande (underhållning), Kaffe och fika (obs! detta bjuds det ej på!), Värvning av fler entusiastiska medlemmar (och diskussion om hur många), plus valfria ämnen/aktiviteter.

LAF välkomnar hjärtligt Era förslag!



Film

Igår var jag hemma hos Hedvig (skaras stolthet/enda true artist/revolution nr 9) o hade en efterlängtad filmkväll. Dock gjorde jag ngt jag aldrig kommer förlåta mig för; jag somnade under Leo. Eftersom jag inte såg kan jag inte betygssätta, men den var våldsam och det gjorde ont i en när man såg den. Iallafall början, resten vet jag inget om. Vi såg också Darling som jag kom på att jag redan sett. Det är ju bra tycker jag. Älskar den melankoniska tonen och deras vänskap under tiden då de behöver den som mest. Half Nelson var den första vi såg, också den jag längtat efter mest. 4+ för attan. Tragiskt, låg ton. Den bästa av dom alla.



Jonas Hassen Khemiri

idag såg jag en föreläsning med Jonas Hassen Khemiri. o, ja jäklar, vad bra han är. jag har alltid älskat honom, hur han pratar, vad han pratar om, hur han är. nu älskar jag honom ännu mer. helt klockren o jag önskar att jag kände honom. jag önskar att jag kunde sitta o lyssna på honom o i timmar. o det säger mkt när det kommer från mig.


Shoppuleration

helt nytt utseende. jag känner att jag är nära det jag vill!

igår shoppade jag loss på cdon kl 3 på natten. jag kommer inte ihåg precis allt jag köpte, men jag vet att det var saker jag ville ha o att dom var billiga! Fight club-boken (1 kr!), Juno och Little miss sunshine (två disc för 69), Container, Det levande slottet.. o så några till. spännande!

jag har värsta förhoppningar om ngt ultrakonstnärligt från Lukas Moodyssons film. jag har inte sett än o jag hoppas verkligen att den är så konstig som det sägs att den är. läste lite recensioner, stod att den var alldeles för konstig, att den blev tråkig. men jag ser det som att folk är dumma i huvudet o att Moodysson är missuppfattad. den här recensionen tillexempel. jag blev helt till mig av första delen!



Mannaminne

I lördags sket jag i filmen en liten kortis o åkte hem till Magnus för lite intellektuell Alfapet-spelade. Denan kortis blev till en långis när vi youtubade alla möjliga videos, speciellt Maskinens nya. som vi också googlade texten på. o vi vet vad  "o beijo na boca é coisa do passado, amor quero ver e namorar pelado" betyder nu.

dock är min personliga favorit "Kvinnor med ett mannaminne blandar vin med mannagryn"



klicka länken o kolla videon för attan!
http://www.youtube.com/watch?v=4kZ8U3WWHTU

yesyes. sen fortsatte vi med Familjen, tog oss vidare till Mysteriet på greveholm, gamla Bolibompa vinjetten, Salve, och så vidare. sedan upptäckte jag att det var cirkus två timmar sedan jag bestämt mig för att åka hem. oj så kul youtube är ibland! speciellt med det rätta sällskapet!







RSS 2.0