Implodera

Mitt favoritord i svenskan är Implodera. Sen kommer Penetrera, och sist Manipulera. Finns det ngn förklarning till att jag gillar just dessa ord? Ja, det finns det.

/\

Att lukta sig till en känsla



F



http://www.feminetik.se/

Film

Oscarsgalan kl 23.55 på 9:an idag, för alla som vill titta. O för en gång skull kan jag titta! Jag blir så lycklig!

Annars har jag sett film. Dock ingen spektakulär film. Ordinär var ordet.

Shoot 'em up, ganska rolig faktiskt. Väldigt överdriven tusenmiljonerskott+blodfilm. Huvudkaraktären dödar några med morötter också, o så hatar han allt. Som att folk inte blinkar när dom byter fil o sånt. Tjejen som är med (man måste ju ha en snygg tjej också) spelar dock kasst. Jag kan inte ge den mer än 3+.

Reservation Road har jag sett med, tråkig film med tusen klyschor. Väldigt amerikansk. Den börjar lovande med att en unge blir påkörd av en smitare. Sedan får man följa familjen som miste sitt barn och han som körde på honom. Men det hela blir bara tråkigt o präktigt när det handlar om rätt o fel. Pappan (Joaquin Phoenixill) till barnet blir besatt av att hitta den som dödat hans barn o killen som körde på (Mark Ruffalo) har dåligt samvete men eftersom han vill behålla vårdnaden om (o umgås) med sitt barn drar han ut på tiden med att erkänna och bla, bla, bla. Dom tar tillomed upp hans barndom! Att hans pappa var arggressiv o känslolös. Man ska tydligen dra parallelLer till varför han inte erkänner på grund av det. Det är hemskt! Det känns mest som att dom pressar in det i filmen för att man ska känna empati. Det här är en oengagerande film som inte säger ett piss. Det har gjorts tusen sådana här filmer o det är inget som triggar igång ngt i mig. Den är inte ngt speciell o jag är mest irriterad över att jag slösat min tid. 102 minuter kändes som dubbelt så mycket. Jag vet inte ens vad jag ska sätta för betyg. Jag tror att jag först tänkte att det var en 3:a, men den blir bara värre ju mer man tänker på den. så, 2+.

Rise of the footsoldier sågs. Om en fotbollhuligans liv. Hur han klättrar uppåt i den kriminella stegen. Helt ok, inte så mycket mer. 3+

Slumdog millionaire, en film om en indisk kille som är med i Vem vill bli miljonär? och vinner miljoner. Polisen tror att han fuskar eftersom han är en slumdog, som titeln så fint beskriver. De går igenom frågorna o på så vis berättas hans liv och hur han fått reda på svaren. Väldigt spännande sätt att berätta en historia. Den känns nytänkande o fräsch. Jag gillar inte ordet fräsch, men det är just vad den är. Jag är inte jättefascinerad, men den är värd en 4+ skulle jag tro.

7 pounds är den sista filmen för idag. Will Smith vill ju göra seriösa filmer. Helt okej, lite tråkig. Handlar om en man som förlorat sin fru(?) i en bilolycka, som han skapat. På köpet dog massa människor i bussen han krockade med. Han lider av dåligt samvete o bestämmer sig för att ta livet av sig. Innan han gör det letar han efter personer som är värda hans organ, han ska nämligen donera allt. Problemet är bara att han blir kär i tjejen som ska få han hjärta. 3+.




JOHO

Jag behöver pengar för att köpa ny film. Lämna er mail så skriver jag mitt kontonr. NU.

Annars var Contol den senaste filmen jag såg. Joy divison, Ian Curtis. Fantastisk 4+. The curious case of Benjamin Buttom såg jag på bio med Mutant-Magnus. Var sådär, tycker jag. Hade förväntat mig mer. Den planar ut i inget på ngt sätt o jag har svårt att komma ihåg den. Kanske berodde det på att jag hade en påse godis i famnen, men jag tror ändå inte den kunde gett mig mer utan. 3+. SÅDÄR.


http://webnews.textalk.com/upload/article/bild/6/304428/control_s.bmp


http://thecia.com.au/reviews/c/images/curious-case-of-benjamin-button-poster-0.jpg





ä ho gla nu?

Tåg

Igår åkte jag hem från Mutant-Magnus. Det tog cirkus 7.5 timmar. Trevligt säger jag!


Resa

Det är på tiden att jag uppdaterar den här bloggen. Sedan mitt förra inlägg har jag häng med Franke min vän i Stockholm, o då är det extra kul att jag skrev om en Stock snus i förra inlägget. höhö. Jag o Eddie skapade konst (som kan skådas på facebook), såg konstig film o festade på livets alla frestelser.

Jag kan ju dra lite snabbt vilka filmer vi såg. Helt fantastiska Moodysson o hans Mammut o Ett hål i mitt hjärta. skulle vilja säga att båda var 4+. Vi såg också Bergman o hans Tystnaden, vilken jag inte riktigt kan uttala mig om eftersom det var hack i skivan så att vi missade dom sista minuterna. Men den var bra. Vi såg dessutom Container, som ny för mig eftersom ljudet inte funkade förra gången jag såg den. Den filmen är större än betygssystemet. Det är ingen film man betygssätter. Slutligen såg vi Dagbok från en motorcykel, om Che Guevara innan han blev Che. Tror att den också var en 4:a.

Nu är jag i Uppsala, åh Uppsala. Kallt som attan med snö som aldrig försvinner, men med fint sällskap. Mutant-Magnus tar hand om mig o jag sover på en nyinköpt tältsäng. Jag äter kött o chokladbollar som aldrig förr o trivs som Quentin i min säng.



RSS 2.0