SOMMARLOVSMORGON MED NIC UTAN SANDRA DAHLBERG!!

JAAAAAAAA!!!!!!!!


http://svt.se/sommarlov



Film på tv

Igår visade det sig gå minst två bra filmer på tv. En film-utsvulten jag tackade tablån.



Bara en dag handlar om en man och en kvinna som nio år tidigare haft en natt tillsammans. De träffas i Paris igen, när mannen givit ut en bok som handlar om just denna natt. De pratar, och pratar, och pratar. Och jag älskar dialogen. Den är genomtänkt och faschinerande. Långa kameratagningar där kameran följer dem när de går. Underbart med rörelsen som ger liv. Karaktärerna upptäcker saker hos varandra, samtidigt som de upptäcker saker hos sig själva. Som att höra en terapisession. Dessutom upptäckte jag saker hos mig själv, jag kunde känna igen mig i det som sades, kändes.

Ett betyg. Jag inser att jag gillar den mer och mer, 4+.



 

Tala med henne, en film om.. koma. besatthet, kärlek, vänskap. Två män träffas på ett sjukhus, där två kvinnor ligger i koma. Den ena är dansös, den andra tjurfäktare. Vi slungas in i berättelser om kvinnorna, som inte känner varandra, männen som inte heller känner varandra och hur de träffade kvinnorna. Svårt att hänga med? Så är det inte i filmen. Almodovar är en fantastisk regissör och manusförfattare. Hur som helst. Den ena mannen är en sjuksköterska vid namn Benigno. Alicia, hans patient, har han följt med blicken en lång tid. Lokalen där hon dansar ligger precis utanför hans hus. När hon sedan är med om en bilolycka och hamnar i koma tar han hand om henne. Med kärlek. När sedan den andra mannen, Marco, anländer tillsammans med tjurfäktaren Lidia träffas de, och vänskap uppstår.

Fantastisk, rörande. 4+.

Makes you say yum-yum

Idag har jag ätit pannkakor. Med grädde som blivit mixad av min nya handmixer för 206 kr (10% rea(!!) pga upphörande butik (!!)(?)(helt onödigt, men jag gillar det där med att sätta parentes för frågetecken och utropstecken, gillar hur man läser den där meningen, med helt normal röst, sedan plötsligt måste man ropa ut sista ordet, eller ordet innan parenteserna i alla fall, om det nu är utropstecken)) och jordgubbssylt. Men det var ytterst lite kvar i burken. Så jag fick vara kreativ. Här följer en lista.

- KRAV-blåbär med grädde 3+
- KRAV-blåbär med banan 2.5+
- Chokladsås med grädde 1+
- BOBs jordgubbssylt med grädde 5+
- Grädde 3+

Vad kan ni lära er av det här? Ingenting. Jag vill mest bara betygsätta något.


Är det bara jag, eller har House blivit kasst? Jag kan inte ens titta på det en kvart. Och det är inte bara House! Allt har blivit dåligt! Hade jag så dålig smak förut?

Därför

För att jag älskar hur mina syskon lyckas..





...med konsten att göra en bild

Bara



Så här ser det ut när jag försöker ta ett kort med en digitalkamera. Ja. just det! Den äger hela 4 mega pixlar. Hur som helst. Så ser det ut på ett hotellrum i Ungern. Ett hotellrum som finns i hotellet Bara. baaaraaaa. Nej, jag har inget att skriva om.

300

Den 300:de matchen är spelad!




RSS 2.0